21 Mart 2022

Gazete Karınca

Erzurum’un Tekman ilçesinde Palandöken Dağı eteklerinde Newroz kutlandı. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Cezaevlerindeki tecrit de bitsin, İmralı’daki tecrit de bitsin. Bu çözüm bundan başka bir türlü sağlanmaz diyoruz” dedi.

Tekman İlçe merkezinde bulunan Dörtyol Kavşağı’nda kutlanan Newroz’a, sabah saatlerinde gelişler başladı.

Yurttaşların coşkuyla geldiği Newroz alanında, kutlama halaylarla başladı. Yurttaşlar Newroz ateşini büyük coşkuyla yaktı ve binlerce kişi Newroz ateşi etrafında halaya durdu.

Alanda konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Sevgili halkımız bugün Erzurum’da bütün bu olumsuz hava koşullarına rağmen buraya yakın uzak demeden geldiniz. Ayaklarınıza sağlık, gönüllerinize sağlık. Şunu en başta söyleyelim Newroz kutlamaları kolay kazanılmadı, büyük mücadeleler ile kazanıldı. Büyük gayretlerle direnişlerle kazanıldı. O yüzden bugün çok kuvvetli bir şekilde Newroz Piroz Be diyoruz” diye dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile 2013-2015 yıllarında yapılan görüşmeleri hatırlatan Gergerlioğlu, “İmralı’nın mesajları Diyarbakır Newroz meydanlarında okundu, bütün bunlar kimin müsaadesi ile oldu? Devletin ve iktidarın müsaadesi ile oldu bunu hepimiz biliyoruz. Peki bu çözüm sürecini niye bitirdiniz? Bitirmekle kalmadılar, şu anda o çözüm sürecinde bütün bu ziyaretleri gerçekleştirenler hakkında soruşturmalar, davalar açtılar, zindanlara attılar bu nasıl utanmazlıktır? Bu senin izninle oldu. O halde Sayın Selahattin Demirtaş, Sayın Figen Yüksekdağ, Sayın İdris Baluken ve diğer arkadaşlarımız yargılanıyorsa, zindanlardaysa peki o zaman siz niye yargılanmıyorsunuz? Madem bizi yargılamaya çalışıyorsunuz, o gün bir ortak çözüm bulunmaya çalışılıyordu bilin ki sıra size de gelir, ‘İktidar sahibiyiz, yargının sahibiyiz, bize kimse bir şey yapamaz’ demeyin, öyle bir şey yok. Gün değişir, devran döner ve sıra size de gelir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin tecrit alanını çevrildiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Cezaevlerindeki tecrit de bitsin, İmralı’daki tecrit de bitsin. Bu çözüm bundan başka bir türlü sağlanmaz diyoruz” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu’nun konuşması ardından Newroz kutlaması, sanatçıların seslendirdiği ezgiler eşliğinde atılan sloganlarla devam etti.

Yorumlar