21 Temmuz 2023

Flash Haber

Gergerlioğlu: “Yargının, yürütmenin boyunduruğu altında olması en büyük sorun! Bunu Türkiye’de herkes görüyor! Demokraside güçler ayrılığı vardır fakat Türkiye’de bu yok! Kimse inkar edemez! A’dan Z’ye herkes yargıdaki aleyhine olan işler için yürütmeden yargı almayı düşünüyor ve yürütme kendi işine gelen yargı kararlarını kabul ediyor gelmeyenleri etmiyor!

İnsanların “terörist” ilan edildiği zaman dilimindeyiz! OHAL’den bu yana 2.5 milyona yakın terör soruşturması açılmış! 2.5 milyona yakın insanın “terörist” ilan edildiği bir ülkedeyiz! İrtibat ve iltisak kavramları bir insanı hemen ötekileştirip “terörist” ilan ettirebiliyor! İfade özgürlüğü içindeki cümleniz “terörist” olarak yargılanmanıza sebep olabiliyor!

Bir ülkede hukuk, yargı bağımsızlığı yoksa, her geçen sene geriye gidiyorsa, Türkiye hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı kriterlerinde her sene geriye gidiyor! Yürütme bundan memnun! Yargıyı boyunduruğu altında tutmak, yasamaya istediğini yaptırmak bu dönemin en önemli iktidar ilkesi!

Bu ülkede iktidar yandaşı değilseniz kolay bir şekilde “terörist” olarak damgalanabiliyorsunuz! Yerel mahkemelerde daha geçtiğimiz yıl yaşanan bariz olay! İzmir Karaburun Savcı ve Hakimi İzmir Karaburun MHP İlçe Başkanı’nı tutukladıkları için anında Urfa Siverek’e sürüldüler, biz bunu Meclis’te kınadık!

İktidar yandaşı bir parti mensubuna tutuklama kararı verilince sürülüyorsunuz, iktidara muhalif birine tutuklama verince ödüllendiriliyorsun! TBMM’de MHP’li vekillerin yüzüne söyledik, “Yalan söylüyorsun” diyemediler! Yargıtay’ın pek çok üyesi eskiden iktidara yarayan kararlar alan yerel mahkeme üyeleriydi ve aldıkları kararlar onları Yargıtay’a taşıdı!

Yargıtay’da uyduruk kararlar alınabiliyor! Benim dosyamda 5 hakimden 4’ü kararı onadı! 1 Hakim diğer üyeleri uyarmıştı fakat hakkımdaki karar Yargıtay’da onanmıştı ve

@AYMBASKANLIGI bu kararın yanlış olduğuna oy birliği ile karar verilmişti!

@CanAtalay1 ‘de benzerini yaşıyor! Benim kararım emsaldir!

@CanAtalay1 benim kararım emsal kabul edilmediği için cezaevinde!

@AYMBASKANLIGI niye var? Anayasa Mahkemesi Anayasa’ya uygun mu diye denetlemek için kuruldu!

@CanAtalay1 ‘ın cezaevinden çıkmaması için, muhalif bir milletvekilinin göreve başlamaması için kırk takla atılıyor! Yargıtay

@AYMBASKANLIGI ‘nın kararını eleştirdi! Sen Yargıtay’sın yerel mahkemelerin kararı hakkında beyanatta bulunursun!

Yargıtay siyasi bir yönelişte bulundu hem benim kararımda hem

@CanAtalay1 kararında! Benim kararımda siyasi yönelişi herkes gördü! Şu anda da aynısı yaşanıyor! İktidar yerel mahkemelere de istediği kararı aldırıyor!

@AYMBASKANLIGI ‘nın kararı çiğnenerek

@CanAtalay1 ‘in TBMM’ye girmesi engelleniyor!

Şu anda on binlerce kişi legal kriterler illegal kabul edilerek “terörist” ilan edildi! Bir barış bildirgesine imza attığınız için işinizden atılıyorsunuz! “terör örgütü propagandası” denilerek yargılanıyorsunuz en sonunda

@AYMBASKANLIGI “İade edilmelidir.” deniliyor, birkaç iade edilenler de bölge idare mahkemelerinde bozuluyor!

@BarisAkademik

Yüz binlerce insan ne ile suçlandığını bilmeden OHAL Komisyonu’na savunma yazmaları istendi! İnsanlar ne ile suçlandıklarını bilmiyordu! Dünyanın hiçbir yerinde olmayan işler Türkiye’de oldu! İdari adli açıdan hukuka bakış iflas etmiş durumda! OHAL Komisyonu 6 yıl bu insanları bekletti!

%87 oranında OHAL Komisyonu’ndan insanlar ret aldılar! Bankaya para yatırmak derneğe sendikaya üye olmak, çocuğunuzu okula göndermek, gazete almak suç olarak nitelendirildi!

Batman’da KHK ile ihraç edilmiş bir kişi evli olmadığı halde evliymiş gibi gösterildi! Çocuğunu KHK ile kapatılmış okula gönderdi denilmiş! Vatandaşın çocuğu yok! Buna itiraz ediyor, OHAL Komisyonu diyor ki: “Seni FETÖ’den atmışız ama seni KCK ile bağlantın olabilir.” “Nereden tutturabilirsek oradan tuttururuz.” mantığı!

Maksat yargısız infaz! Kuzuya sulumu bulandırdın diyen kurt misali! Tamamen hukuki ilkelerin ayaklar altına alındığı süreç içinden geçiyoruz! Hukukta olmayan irtibat ve iltisak kavramları ki bunlar istihbarat kavramları ile insanların hayatına son verildiği bir dönem! Bu tür muamelelerden dolayı en az 140 insan intihar etti!

Binlerce KHK’lı genç yaşta kansere yakalandı, aileler dağıldı, boşanmalar arttı, çocuklar perişan oldu ve ispat edilemeyen kriterler ile ihraç edilen insanlar cezaevlerine atıldı evrensel hukuk ilkeleri çiğnenerek! Anne baba tutukluluklar yaşandı, yaşanıyor, binlerce çocuk cezaevlerinde kaldı, kalıyor!

Olumsuzluklarda dünya şampiyonu olduk! Cezaevlerinde kadın koğuşlarında psikoloji bozulmuş, 1-2 yaşındaki bebeklerin hallerini yakinen gözlemledik! Suç ithamıyla alakası olmayan çocukların, çocuk mahpus olarak orada olduklarını gördük! Her türlü hak ihlalini yaşıyorlardı! Fizyolojik, psikolojik ihtiyaçlarından her çeşidine kadar yoksulluklar yaşıyordu!

Anne baba tutuklulukları söylediklerimiz zaman devlet ağzıyla konuşanlar “Devlet çocuğu da bakar itiraz etmeyin.” diyorlar! Canlı örnekleri gördüğünüz zaman vicdansız lafların bir anlamı kalmıyor! Bebeklerin 18 aylık olana kadar annesiyle cezaevine girmemesi nedeniyle yasa var! 9 aylık bebeğin işi ne?

Hakkınızda kesinleşmiş bir ceza yok fakat 9 aylık bebeğiniz ile cezaevindesiniz! Hakkınızda kesinleşmiş ceza olsa 18 ay olana kadar bebek cezaevine girmeyeceksiniz!

@aysekaraduran işkence çekiyor şu anda! Bir mazlum kadının sesi bile olsanız iyilik yapmış olursunuz!

Cezaevinde üzüntüsünden anne sütü kesilen kadınların emziremediği bebeklerin yaşadığı fizyolojik sıkıntılar, kapıldıkları hastalıkların, yaşadığı psikolojik sıkıntıların hesabını kim verebilir? Bu bebekler zulmen cezaevinde! Bir sürü kişinin yerde yattığı kapasite üstü 8 kişilik yerde 30 kişi kalanlar var!

Fransa’da 3 mahpus %196 kapasite artırımı ile cezaevine yatırdınız diyerek AİHM’den tazminat kazandı! Türkiye’de on binlerce mahpus bu durumda! Onlar başvurduğu zaman AİHM’den on binlerce kişi hakkında ihlal kararı verilir! Anne baba tutuklulukların aynı anda olması ile ilgili Aile, Sosyal ve Sağlık Komisyonu’na alt komisyon kurulması ile ilgili teklifte bulundum hala cevap gelmedi!

Anne baba tutukluluğun aynı anda olmaması ile ilgili yasa teklifi getirdiler, Genel Kurul’da bu yasayı geri çektiler! Şu anda binlerce kişi büyük bir çile yaşıyor! Suçsuz günahsız bebekler annesiz babasız perişan durumda! Geçtiğimiz aylarda Yusuf Kerim 6 yaşında kanser hastasıydı, ailenin göz bebeğiydi ve ağır bir hastalığa yakalanmıştı!

Yusuf Kerim Sayın’ın annesinin 1034 TL Bank Asya’da parası var diye hapis cezası verildi! Yusuf Kerim 4 ay hastane odasında “Anne” diye ağladı! Annesini uyduruk gerekçelerle cezalandırmışsınız ve vicdansızca annesini cezaevine attılar! Büyük baskı yaptık, kamuoyu oluştu ve yasa çıktı!

“Yusuf Kerim Yasası” eksik çıktı! Annesi ölmüş babası cezaevinde olan çocuklar var! Yasa düzgün bir şekilde çıkartılsaydı annesi ölmüş babası cezaevinde olan çocukların yardımına devlet koşardı! Yusuf Kerim Yasası’nın babalar için de uygulanması için gayret sarf ediyoruz!

2.5 milyon “terörist” olabilir mi bir ülkede? Dünya istatistiklerinde en fazla 15-20 bin militan var! Bizim ülkede 2.5 milyon kişi hakkında bu tür ithamlar var! İrtibat iltisak nedir? Hukuk bireyin özgürlüğünün ön plana alınması demektir! Böyle bir yerde hukukun zerresi yoktur!

“Ben seni terörist olarak ilan ediyorum, işine iade etmiyorum.” diyorlar! Bundan dolayı insanların hakları, özgürlükleri çiğnendi! Yargı hukuka göre çalışmıyor! İstinaf mahkemelerinde dosya okunmuyor bile!

@AYMBASKANLIGI hakkımda 15-0 oy birliği ile verilen karar için İstinaf mahkemesi dosyayı okumadan onadı!

@FreeOsmanKavala için AİHM 2 ihlal kararı verdi! Anayasa Madde 90’da AİHM’i kabul ettin, 2 defa ihlal kararı verilen kararı niye iptal etmiyorsun? 6 yıldan fazla bir insan bu zulmü yaşıyor! 3 gün önce kendisini ziyaret ettim ve onun bu haksızlığa isyan ettiğini gördüm!

Sn.

@hdpdemirtas ‘ı 2 gün önce ziyaret ettim halkımıza selamları var! AİHM kararlarına rağmen, iktidar kararları ile orada tutulduğunu söylüyor! Barışın, çözümün tıkanması için tutulduğunu söylüyor! Kürt meselesinin çözümü masada konuşmak ile olur!

Silah, çatışma, kan, gözyaşı demokratik siyaset yürütenlerin kabul edeceği bir şey değil! Gelin Meclis’te anayasal, yasalar değişiklerin değişmesi, tüm toplumun Kürt’ü ile, Türk’ü ile, Alevisi, Sünnisi ile herkesin mutlu olabileceği bir anayasa oluşturalım! Ana dilde eğitim vermenin ülkeye ne zararı olur?

Geçtiğimiz yıl Türkiye hasta mahpus ölümlerinde dünya rekoru kırdı! Cezaevlerinde 73 ölüm oldu! Fizyolojik, psikolojik sıkıntılardan dolayı 73 kişi öldü! Mehmet Emin Özkan 30 yıla yakındır cezaevindeydi geçen hafta infaz erteleme verildi!

85-90 yaşındaki hasta yaşlı bir kişiyi cezaevinde tutmanın ne anlamı var? Mehmet Emin Özkan yıllarca çile çekti! Halil Karakoç halen cezaevinde çile çekiyor!

En az 520 çocuk cezaevinde! Yasalar çiğnenerek, hamile, lohusa, yeni doğum yapmış kadınlar cezaevlerinde! Kadın cezaevlerinde aylarca hamile yaşıyor, doğum sancısıyla zor bela hastaneye yetiştiriliyor, doğumhane kapısında jandarmalar bekliyor, doğumdan 1-2 saat sonra cezaevine getirilen onlarca hamile kadının durumunu gündeme getirdik!”

Yorumlar