17 Kasım 2020

AKTİF HABER

İzmir’de oturan kalp ve tansiyon hastası 80 yaşındaki anne Çorum Cezaevi’nde tek kişilik hücrede tutulan oğlunu görmek için 900 kilometre yolu gidip gelmesine isyan etti.

Gözü yaşlı anne, ‘‘Ben oğlumun hiçbir suçu günahı yok. Bari yakın bir cezaevine alsınlar. Her cezaevi ziyaretinden sonra hastalandığım için 15 gün hastanede tedavi görüyorum.’’ dedi.

KANSERDEN VEFAT EDEN ABLASININ CENAZESİNE KATILMASINA İZİN VERİLMEDİ

Eskişehir’de Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan kolejde halkla ilişkiler uzmanı olarak çalışan Mehmet Meleş 10 Kasım 2015 yılında tutuklandı.

15 Temmuz’dan sonra 3 ayrı cezaevi değiştiren Meleş’e 19 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Anayasaya aykırı olmasına rağmen tutuklu bulunduğu 5 yılın 2 yılını atıldığı tek kişilik hücrede geçiren Mehmet Meleş’in, ihraç olduktan sonra yakalandığı kansere yenik düşen ablası Ayşe Meleş’in cenazesine katılmasına bile izin verilmedi.

Önce Eskişehir ve Sincan sonra da Çorum Cezaevi’ne gönderilen Mehmet Meleş’in 80 yaşındaki kalp hastası annesi oğlunu görmek için İzmir’den Çorum’a gitmek zorunda kalıyor.

HER ZİYARETTEN SONRA HASTANEYE KALDIRILIYOR

Trafik kazası geçirdiği için boynunda ve ayağında platin bulunan yaşlı kadının bedeni yaklaşık 900 kilometre yolu gidip gelmeye dayanamadığı için her ziyaret dönüşü günlerce hastanede tedavi görüyor.

Adalet Bakanlığı’na defalarca başvuruda bulunulması ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yapılan zulmü gündeme getirmesine rağmen İzmir’e nakledilmeyen Mehmet Meleş yaşlı annesi feryat etti.

Oğlu Mehmet Meleş’in alnının teriyle çocuklarının rızkı için okulda çalıştığını belirten yaşlı kadın, ‘‘Benim oğlum namusuyla şerefiyle çocuklarının rızkı için çalışıyordu. Herkes herkesin işinde çalışabilir. Benim oğlum hırsızlık yapmadı, yankesicilik yapmadı, banka soymadı. Irza namusa göz dikmedi. Oğlumun hiçbir suçu olmamasına rağmen hücrelere attılar ben oğlumu istiyorum. Oğlumu yakın cezaevine bari göndersinler. Cezaevine gitmek için saatlerce yolda gidiyorum. Görüşe gidip geldikten sonra 15 gün hastanede yatıyorum. Ben kalp, tansiyon hastasıyım.’’ diye feryat etti.

Yorumlar