14 Ağustos 2020

ÇAĞDAŞ KOCAELİ / Evin Bozkurt

Evin Bozkurt

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, gazetemize yaptığı ziyarette yıllık çalışma raporunu sundu

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu gazetemize ziyaret ederek ülke ve yerel gündeme dair açıklamalarda bulundu. Gergerlioğlu’na HDP İl Eş Başkanı Mehmet Selim Akboğa ve İl Yöneticisi Nihat Geyik eşlik etti. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Sadun Çetin ile gündem hakkında konuşan Gergerlioğlu, yıllık çalışma raporunu sundu.

‘TAKTİR HALKIN’

Gergerlioğluhazırlamış olduğu yıllık çalışma raporu hakkında, “Soru önergelerimizin trafiğine baktığımızda 13 milletvekili arasından 2 veya 3. sırada ben varım. 2019’da 753 soru önergesi verdim. 2020 itibariyle 2 bin 373 soru önergesi vermiş bulunmaktayım. Çeşitli konularda soru önergesi hazırlama çalışmaları devam etmektedir. Halihazırda 589 milletvekili içinde de en çok soru önergesi veren 2019’da 4. Milletvekiliydim şimdi ise 3. Milletvekiliyim. Çalışmalarıma tim hızıyla devam ediyorum. Takdir halkındır” dedi.

‘DİĞER PARTİLER GİBİ İKİLİ OYNAMIYORUZ’

“Türkiye için istikbal vaad eden bir partiyiz. Kürt meselesi hakkında en çok biz konuşuyoruz ama Türkiye’nin birçok meselesi konusunda da görüşler beyan ediyoruz; ekonomi, siyaset, mevsimlik işçiler, kadın konusunda her konuda fikriyatı olan bir partiyiz. Bir Türkiye Partisi olma yönünde net bir şekilde rotasını çeviren bir partiyiz. Biz HDP olarak söylediklerimizi söylüyoruz. Diğer partiler gibi ikili oynamıyoruz. Söylediklerimizin hepsinin arkasındayız. Her parti radikal bir şekilde siyaset üretmeli. Türkiye gerçeklerini anla ve ona göre sen kendi kimliğine göre bir şey söyle” dedi.

‘ AK PARTİ’NİN 2. VERSİYONU OLACAKLAR’

Gergerlioğlu, Gelecek Parti ve DEVA Partisi hakkında, “Yeni çıkan partilerin hepsinin belli bir tabanı yok. Bu partiler bir umut vazedemez topluma. Kimin ne dediği, kimin ne zaman kimle olacağı belli olmayan partiler.Davutoğlu hala eski günahları ile yüzleşmeden bir takım vaatlerde bulunuyor. Babacan ise fincancı katırlarını ürkütmeyeyim diyor.Kürt meselesi konusunda hepsi kem küm ediyor. Ya arkadaş çık de ki bu budur ve ben bu şekil çözeceğim. İster oy gelsin ister gelmesin. İşte radikal çıkış budur. Ama kimse bunu göze almıyor. Yok bakacağız yok edeceğiz. Sen yarın bir gün AK Parti’nin ikinci bir versiyonu olursun. Davutoğlu da böyle Babacan da böyle. Yeni, devrimci bir söylemle gelmiyorlar. Türkiye’nin artık bu tip statükocu söylemlerle vakit kaybetmemesi lazım. İster sağdan, ister soldan devrimci seslerin yükselmesi lazım” ifadelerini kullandı.

AKBOĞA, ‘ İZMİT BELEDİYESİ BİZİ DE DAVET ETTİ’

HDP İl Eş Başkanı Mehmet Selim Akboğa, “İzmit Belediyesi önceki günkü açılış programına bizi de davet etti. Bizzat Belediye Başkanı Fatma Hanım tarafından arandık. Bizde demokratik bir şekilde programa icap ettik. Bu daveti olumlu karşıladık. Zamanında randevularımızı geri çevirdiler. Acaba bu hareket geçmişte yaptıkları günahlarını affettirmek için mi? Ama milletvekilimiz aranıp davet edilmedi” dedi.

Yorumlar