17 Şubat 2021

EVRENSEL

Garê operasyonunun ardından Twitter hesabındaki paylaşımı nedeniyle hedef gösterilen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Mesele çözüme odaklanmaktır! Bir şeyler yapabilmektir!” dedi.

HDP Koceli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Garê operasyonu ve hedef gösterilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, kendilerinin de bu cinayeti kınadığını ama sadece kınamanın bir anlam ifade etmediğini söyledi. Gergerlioğlu, “Mesele çözüme odaklanmaktır! Bir şeyler yapabilmektir!” dedi.

Garê operasyonuna ilişkin sosyal medya paylaşımı nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve hedef gösterilen HDP Koceli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yaptığı açıklamada “Dün başörtüsüne karşı mücadele veren devlet anlayışı bugün de Kürt meselesinde hakikati söylemeye çalışanları şeytanlaştırıyor! Biz dün başörtüsü için elimizi taşın altına sokuyorduk, yemediğimiz hakaret kalmıyordu. Bugün de Kürt meselesi için söylediğimiz zaman yemediğimiz hakaret kalmıyordu ama üzgünüm doğru söylüyoruz!” dedi.

PKK’nin elinde 13 asker, polis, MİT mensubu insan olduğunu ve ailelerin kendilerine başvurduğunu belirten Gergerlioğlu, bugüne kadar kurtarılmaları gerektiğini dile getirdiklerini ama hiç kimsenin umurunda olmadığını ifade etti. Gergerlioğlu, “Kınamakla da bu iş bitmiyor! Kınaya kınaya nereye gideceksiniz? Sorunu çözmedikten sonra sabahtan akşama kadar ‘PKK Terör örgütüdür’ diyelim. ‘Seni kınıyoruz, lanetliyoruz’ diyelim bunlarla nereye varacağız? Mesele çözüme odaklanmaktır! Bir şeyler yapabilmektir! Bir şey yapabilmiş misiniz? Yapamamışsınız, çok tehlikeli bir operasyonla, ne olduğu belli olmayan bir operasyonla bu insanların ölümüne neden olmuşsunuz. Kim öldürdü? Kim öldürdüyse ben onu da lanetliyorum! Bu da kabul edilecek bir durum değil! Yani ister devlet tarafından bir operasyonla öldürülmüş olsun, ister örgüt tarafından olsun biz bunu kabul edemeyiz kesinlikle!” dedi.

Yorumlar