19 Şubat 2021

GÜNEDOĞUŞ HABER

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu bugün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün resmi Twitter hesabını da etiketleyerek, Samsun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda mahkumlara koronavirüs bulaştığını ve bu duruma sessiz kalındığını ifade etti.

 HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Samsun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda  mahkumda koronavirüs bulaştığını, B6 koğuşunda kalan 22 kişinin testinin pozitif çıktığını, durumu ağır olan 4 mahpus’un Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığını açıkladı. Gergerlioğlu, durum ile ilgili bilgi almak için Samsun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü’nü aradığını fakat cezaevi müdürü’nün telefonlara cevap vermediğini söyledi.

Gergerlioğlu’nun Twitter paylaşımı şu şekilde:

MÜDÜR TELEFONLARA BAKMIYOR 

 Bugün TBMM’de konuyu dile getiren Gergerlioğlu, mahkumların durumunu merak ettiklerini belirterek, “Koronavirüs’e yakalanan mahkumların durumunu öğrenmek için cezaevi müdürüne ulaşmaya çalışıyoruz ancak muhattap bulamıyoruz. Neden açıklama yapılmıyor” dedi.

“EŞİMİN HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUM”

 Samsun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda mahkum olan eşinin sesini duyurmak için gazetemize açıklamalarda bulunan ismini vermek istemeyen bir vatandaş, “Karantina koğuşları çok kalabalık. 10 kişilik koğuşlarda en az 20 kişi kalıyor. Karantina koğuşlarında yer bulamadığı için yerde yatan mahkümlar bile var.  Hastalığı ağır geçirenlerde hafif geçirenlerde aynı koğuşta tutuluyor. Eşimin hayatından endişe ediyorum.

“GARDİYANLAR MASKESİZ  ARAMA YAPMIŞLAR”

 Gardiyanlar maskesiz ve eldivensiz arama yapmışlar. Korona çok fazla yayılmış durumda. Yönetim dikkat etmiyor 20 kişi bir arada yemek yiyor sosyal mesafe diye bir şey yok. Ortamlar hiç hijyenik değil. 

 Eşimden her gün haber alıyorum. Tıbbi destek alıyormuş ancak o koşullarda iyileşmesi çok zor. Hastalığı ayakta atlatmaya çalışıyor. Bildiğim kadarıyla kadınlar koğuşunda ve adli mahkumlarım olduğu yerde de koronavirüs yayılmış durumda” dedi.

“EŞİM SUÇSUZ”

 Eşinin KHK’dan hüküm yediğini söyleyen mahküm eşi; “Eşimin suçu yok. Suçsuz olduğu halde içerde. O zaman özgürlüğünden oldu, şimdi de canından olmasın. Hayatından endişe ediyorum.

“DENETİMLİ SERBESTLİK İSTİYORUM”

 Bir kaç kişi denetimli serbestlik için imza atmış ancak hala cezaevinde tutuluyorlar. Bu hukuka aykırı, buna hakları yok. Sesimizi duyan yok, muhattap yok. Ben eşimin en azından  denetimli serbestlik uygulaması ile dışarı çıkmasını istiyorum. Suçsuz yere orda tutulsun istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar