15 Nisan 2022

İnönü Mahallesi Muhtarımız Durmuş Karabuğa ile birlikteyiz. Kocaeli İl ve Gebze İlçe örgütümüz ile ziyaret ediyoruz. Muhtarların sorunları, beklentileri ve istekleri ve Meclis’e iletmek istedikleri hususları sizden alalım sayın muhtarım.

Muhtar Durmuş Karabuğa:”Hoş geldiniz, ilginiz için, zaman ayırdığınız için.İsteklerimizden birincisi; öncelikle bize verilen özelliklerin maaş olarak yansıtılması, bize nasıl hesap soruluyorsa maaşımızın devlet memurluğu üzerinden verilmesini istiyoruz. “

Muhtar Durmuş Karabuğa:” Seçimleri oy pusulamız, evlerde, okulda, yerlerde sürükleniyor, birleşik oy pusulası olursa vatandaş geldiğinde muhtara oy kullanacağında mührü vurur. Akşama kadar ev ev gezip dağıtıyoruz. Masa başlarına koyuyoruz. “

Muhtar Durmuş Karabuğa:”Biz de yeşil pasaport kullanmak istiyoruz. Bize de verilmesini istiyoruz. Belediyelerde bizim de hakkımız olması lazım. Mahallemize yapılan imar değişikliklerinde yapılan sorunlarda bizim de söz hakkımız olması lazım.”

Muhtar Durmuş Karabuğa:”Belediyelerin sosyal yardımlardan hangi belediye olursa olsun sosyal yardım dağıtımında en azından muhtarlara da sorulması lazım. Mahalle temsilcilerine değil de muhtarlara gelip fakirlere nasıl yapılacaksa katkımız olması lazım.”

Muhtar Durmuş Karabuğa:”Mahalle yardımlarının muhtarlar aracılığı ile yapılmasını düşünüyorum. O günkü belediyenin siyasi partilerinin mahalle temsilcisi yardımları yapmakta, muhtarlara bir şey sorulmadan dağıtılıyor. Biz 150 kişiye erzak verdik.”

Muhtar Durmuş Karabuğa:”Kaymakamlık kendi bünyesinde dağıtım yapıyor. Dağıtılırken hepimizin hakkı var, adil bir dağıtım olursa biz muhtarlara da sorulursa adil olur.”

Muhtar Durmuş Karabuğa:”Tebligatların çoğu belediye, boşanma, icralar. Buna 33 TL ödüyor vatandaş eğer mahkeme açtıysa. Postacı geliyor evde bulamıyor, işteyse kapıya kağıt yapıştırıyor, muhtardan al diyor.”

Gergerlioğlu:”Bu konuda bizim yasa teklifimiz var. E-Devlet yoluyla SMS yoluyla gelsin, postacı, muhtar, vatandaş uğraşı bitsin istiyoruz.”

Muhtar Durmuş Karabuğa:”Şahsım adına ve diğer muhtar arkadaşlarımız şikayetçiyiz. Ramazan’da da normal zamanlarda da yardım etmek isteyenler geliyor ama geçen sene ile bu sene arasında çok fark var.”

Gergerlioğlu:”Nüfusa geçti vatandaş bilgisi ve “Mahalleye hakim olamıyoruz.” Meselesi var.

Muhtar Durmuş Karabuğa:” T.C. No. girdiğimiz zaman vatandaşın her türlü bilgisine ulaşıyorduk, ailesi kaç kişiydi ona ulaşamıyoruz artık. Vatandaş geliyor kayıt olmuş öncesinde bilgileri giriyordum, şimdi her bilgisini yazıyorum. Bilgilere ulaşamıyoruz.”

Gergerlioğlu:”Sizin mahalleyi tanımanız gerekmiyor mu?”

Muhtar Durmuş Karabuğa:”Onu kaldıranlara sormak lazım, niye hangi düşünceyle kandırdılar? Fakirlik belgesini de kaldırdılar. Fakirlik kağıdını belediye istiyordu, boşanmalarda hakimlik istiyordu.”

Muhtar Durmuş Karabuğa:”Tabi bir vatandaşın nerede oturduğunu, kaç kişi olduğunu nereden geldiğini bilmiyorsam ancak kişinin şahsi bilgilerine dayanarak önerebiliyoruz. Daha önceden vatandaşın T.C. Kimlik Numarasını girdiğimiz zaman tüm bilgiler vardı. ” Muhtar Durmuş Karabuğa:”Saat kaç olursa olsun gidiyoruz biz. Tüm görevleri yerine kusursuz getiriyoruz ama muhtarlıkların sıkıntıları bunlar.”

Muhtar Durmuş Karabuğa:”Hastalığımızda herhangi bir kesinti olmadan maaşımızı almamız. Oy pusulasının birleşik oy pusulası olması gerekiyor çünkü seçimlerde belediye başkanlarının oy pusulası var bizim de oy pusulamız olsun.

Yorumlar