19 Şubat 2020

Bold Medya / Sevinç Özarslan

YouTube

İzmir Şakran Cezaevinde tutuklu olan 9 aylık hamile Elif Tuğral’ın doğum yapmasına iki gün kaldı. Eşi Nuri Tuğral hala tahliye edilmeyen eşi için çağrıda bulundu.

BOLD – İki gün sonra doğum yapacak olan hamile tutuklu Elif Tuğral’ın eşi Nuri Tuğral, HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kanalı ÖFG TV’ye dün akşam konuk oldu. Nuri Tuğral, doğum için 48 saat zaman kaldığını belirterek herkesten mağduriyetlerinin duyurulması noktasında yardım istedi.

Tuğral, “Bu mağduriyetimizi duyurmamıza yardım etmenizi istiyoruz! Dua istiyoruz! Eşim şu an doğumuna çok yakın bizi yanına almayacaklar ihtiyaçları ne olacak. Sezaryenle olacak doğumu! Bebeğin doğumu bir aile için en önemli anlardan biridir” dedi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu

@gergerliogluof
Elif Tuğralın Eşi: İzleyenlerden fırsat buldukça bu mağduriyetimizi duyurmamıza yardım etmenizi istiyoruz! Dua istiyoruz!https://www.pscp.tv/w/1djGXQaLPvjJZ

Ö.Faruk Gergerlioğlu @FarukGergerliolu
ÖFG TV de Konuğumuz Nuri Tuğral!
pscp.tv

37
22:06 – 18 Şub 2020
Twitter Reklamları’na ilişkin bilgiler ve gizlilik

18 kişi bunun hakkında konuşuyor

RAPORLARI GÖRMEZDEN GELİYORLAR

Eşinin 22 kişi ile birlikte kaldığını belirten Tuğral, elindeki raporların görmezden gelindiğini vurguladı ve “Mahkemeye infaz erteleme kararı iletiliyor, mahkeme başkanı sadece dosyasına ekleyin diyor. Tahliye olması için çok büyük uğraşlar verdik! İnfaz koruma memurları 5 aylık olan kadın bile bu yolda doğurur sen iyi dayandın diyorlarmış! Hamile olarak ring araçlarında gidiyor büyük sıkıntılar yaşanıyor! Hastaneye gidiş gelişlerinde büyük sorunlar oluyor!” ifadelerini kullandı.

Dört yaşında bir çocukları daha bulunan Nuri Tuğral, oğlu Hilmi’nin bu süreçten nasıl etkilendiğini ise şöyle anlattı: “Oğlum Hilmi oyuncaklarıyla oynarken sizin de mi anneniz benimki gibi bırakıp gitti, diyor. Arkadaşlarıyla oyun oynarken annesini sorduklarında polis amcalar izin verince gelecek diyor. gidip yorganının altında ağlıyor bizi de üzmemek için.”

DOSYASI İSTİNAF’TA

Kontrol için cezaevinden Çiğli Bölge Eğitim Hastanesine götürülen Elif Tuğral’a verilen raporda 21 Şubat’ta sezaryenle doğum yapacağı yazıyor. Genetik kan pıhtılaşması sorunu nedeniyle hamileliği süresince her gün iğne olan Elif Tuğral’ın doğumu da risk taşıyor. Aynı hastalığa sahip ablası, bebeğini 9. ayında bu yüzden kaybetmişti. Cemaat soruşturmaları kapsamında 10 Ekim 2019’da tutuklanan Elif Tuğral, İzmir 15. Ağır Ceza Mahkemesince 6 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dosyası İstinaf’ta bulunuyor

Yorumlar