15 Ekim 2020

BOLD MEDYA

Sağlık sorunları yüzünden yaptığı infaz erteleme başvurusu 7 Ağustosta reddedilen, ağır kalp hastası Kurmay Albay Mustafa Barış Avıalan hayatını kaybetti

İÇ ORGANLARI HASAR GÖRDÜ

Kalp ritminin bozulmasıyla iç organları büyük hasar gören Avıalan’ın akciğerleri su topladı ve KOAH hastalığı ortaya çıktı. Böbrek ve pankreasta kist oluşumu ve karaciğerde C seviyesi siroz nedeniyle işlev kaybı meydana geldi. Bütün bu rahatsızlıklarına rağmen Mustafa Avıalan, cezaevinde tutulmaya devam etti.
Kurmay Albay Avıalan son olarak, sağlık durumunun kötü cezaevi koşullarını kaldıramayacağı gerekçesiyle infaz erteleme başvurusunda bulundu.

ÇOK ACI ÇEKİYORUM

Başvurusunda, hasta ve ölüme çok yaklaşmış bir insan olarak her türlü yardıma ihtiyacı olduğunu belirten Avıalan: “Durumum çok kötü. Çok acı çekiyorum. Fedakarlık yapabilecek herkesten bir şeyler yapmasını bekliyorum” ifadelerin kullandı. Avıalan’ın infaz erteleme başvurusu da en son 7 Ağustos tarihinde reddedildi.
Tüm başvurularına rağmen tahliye edilmeyen kalp hastası Kurmay Albay Mustafa Avıalan hayatını kaybetti. Yoğun bakıma kaldırılarak 3 kablolu kalp pilinin takılmaması Avıalan’ın hayatına mal oldu.

FAKSLA VEDA

Cezaevlerindeki pandemi uygulamaları yüzünden ailesiyle görüşemeyen Avıalan, sevdikleriyle faks aracılıyla vedalaştı.
Avılan ailesine çektiği faksta, şunları kaydetti: “Bu saatten sonra kaybedecek hiçbir şeyim kalmamıştır. Kolumu kıpırdatamıyorum. Aldığım oksijen yetmiyor, çok az yiyebiliyorum, karnım şiş, nabzım sürekli düşük, başım sürekli dönüyor, uyuyamıyorum. Jandarmalar tarafından her türlü onur kırıcı muameleye ve hakarete maruz kalıyorum. Hayatımı zorlaştırmak için her şeyi yapıyorlar. Doktorlar ilgilenmiyorlar. Allah yardımcımız olsun. Belki de elveda…”

CEZAEVİNDE BİR ÖLÜM DAHA

Avıalan’ın ölümüne insan hakları aktivisti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya hesabından isyan etti. Gergerlioğlu ağır kalp rahatsızlığına rağmen cezaevinde tutularak ölüme sürüklenen Avıalan için şunları söyledi: “Ne oluyoruz. Cezaevlerinde bir ölüm daha! KHK’lı Mustafa Avıalan: “Hasta ve ölüme çok yaklaşmış bir insan olarak her türlü yardıma ihtiyacım var. Durumum çok kötü. Çok acı çekiyorum.” Adli Tıp raporuna rağmen tahliye edilmedi! Bugün vefat etti.”

Cezaevinde plastik sandalye üzerinde ölüm Meclis’e taşındı

Yorumlar