15 Eylül 2020

KAOSGL

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “HIV+ olmak, çalışmaya engel değildir. HIV pozitif olabilirsiniz ama bu sizin hayattan dışlanmanızı getirmemeli” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, HIV’le yaşayanların sorunlarını gündeme taşıdı.

12 Eylül’de Meclis’ten yaptığı basın toplantısında kendilerine ulaşan bir başvuru üzerinden, HIV’le yaşayan kişilerin çalışma hakkının gasp edildiğini hatırlatan Gergerlioğlu şöyle dedi:

“Bir arkadaşımızdan işe girişte sağlık raporu istendi. Aile hekimi, raporda HIV’le ilgili bölüm olmamasına rağmen rapora HIV+ yazacağını belirtti. Bu, kanuna aykırıdır. HIV+ olmak, çalışmaya engel değildir. İşe giremedi. HIV+’ler nasıl yaşayacak? Değerli arkadaşlar! Bir şekilde HIV pozitif olabilirsiniz ama bu sizin hayattan dışlanmanızı getirmemeli. Maalesef hak gaspları her yerde olabiliyor ve olmaması gerektiği halde böyle işlemler yapılabiliyor.”

Gergerlioğlu konuşmasının ilgili bölümünü sosyal medya hesabında da yayınladı.

Yorumlar