06 Temmuz 2020

Rudaw

Haber Merkezi – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Mardinliler perişan durumda. DEDAŞ’ın zulmü altındalar. Gerekenler yapılmıyor. Mardin ve ilçeleri özellikle Kızıltepe ve Derik’te DEDAŞ sürekli elektrik kesiyor” dedi.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gergerlioğlu, Mardin’de özellikle Kızıltepe ve Derik ilçelerindeki elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Mardin ve ilçelerinden çok şikayet başvuru geldiğini belirten Gergerlioğlu, “Mardinliler perişan durumda. DEDAŞ’ın zulmü altındalar. Gerekenler yapılmıyor. Mardin ve ilçeleri özellikle Kızıltepe ve Derik’te DEDAŞ sürekli elektrik kesiyor” ifadelerini kullandı.

Vekil Gergerlioğlu, kesilen elektrik faturalarının geçen seneye göre çok yüksek olduğunu ve çiftçilerin devlet desteğine rağmen faturaları ödeyemediğini söyledi.

“Zaten ortada okunan bir faturada yok” diyen Gergerlioğlu, sözlerine şunları ekledi:

“Bölge halkının ilettiğine göre DEDAŞ yetkilileri kafalarına göre faturalar yazıp gidiyor. 30 saattir elektriği olmayan köyler var. Ekinler kuruyor, hayvanlar sussuzluktan çatlıyor ölüyor. Mardin, Kızıltepe, Derik halkı perişan durumda. Köylüler perişan durumda. Kimse bunu gündeme getirmiyor. Tarımsal doğrudan gelir desteklerine de el koyuyorlar. Kimse çiftçilerin sesini duymuyor. DEDAŞ’la ilgili çok şikayet geldi. Birileri iktidarla anlaşıp keyfi muamelelerle halkı mağdur ediyorsa bu kabul edilemez.”

HDP’li vekil, kamu yetkililerinin DEDAŞ’ı uyarması ve bölge halkının mağdur edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Mardin’in Kızıltepe ve Derik ilçelerindeki çiftçiler elektrik kesintileri nedeniyle ciddi anlamda mağdur oluyor. Kesilen elektrik nedeniyle çiftçilerin ekinleri kuruyor ve hayvanları sussuz kalıyor. Ayrıca köylerde içme suyu sıkıntısı yaşanıyor.

Çiftçiler, DEDAŞ’ın elektrikleri kasıtlı bir şekilde kestiğini belirtiyor.

Yorumlar