18 Nisan 2023

Ocak Medya

Yeşil Sol Partisi Kocaeli Milletvekili Adayı Ömer Faruk Gergerlioğlu, Çayırova seçim bürosu açılışında konuştu. “Birlikte başarabiliriz, birlikte değiştirebiliriz ve biz bu zalim iktidarı bir ay sonra gönderebiliriz.” diyen Gergerlioğlu, şöyle devam etti:

“Buna en başta inanmalıyız. Aklınıza olumsuz bir şey gelmesin. Nasıl ki Ankara’yı, İstanbul’u kaybettiler, birleştik ve gönderdik şimdi de artık ömürlerinin sonuna geldiler! 26 günlük bir ömürleri kaldı. Biz birleşe birleşe ittifaklarımızı yapa yapa geliyoruz ve bu zalim iktidarı, bu faşist iktidarı, bu ayrımcı iktidarı gönderiyoruz artık.

5 yıl önceydi, yine biz burada tüm engellemelere karşı, sahadaki tüm çelmelere karşı yola çıkmıştık, gayret ediyorduk. Belki çok kişi ihtimal vermiyordu ama önemli bir sıçrama yaparak 66 binden 91 bine oylarımızı çıkartarak tüm Türkiye çapında önemli bir çıkış yapıyorduk Kocaeli olarak. Bu sefer de bunu başarabiliriz oylarımızı en az 200 bine çıkarabiliriz, 3 vekile kadar çıkarabiliriz yeter ki buna inanalım.

Bu güç var bizde, bu potansiyel var bizde. Çürümüş bir iktidar var, yozlaşmış bir iktidar var. Markete gidiyorsunuz bir poşet ne kadara doluyor biliyorsunuz değil mi? O kadar dengeleri bozdular ki yamalı bir bohçaya döndürdüler ekonomiyi. Borçlarını ötelediler başka ülkelerden borç aldılar, seçim ekonomisi uyguluyorlar benden sonrası tufan diyorlar. Biz bunların tüm vukuatlarına çok iyi biliyoruz!

Tayyip Erdoğan Cemal Kaşıkçı cinayeti için neler dedi arkadaşlar! Etmediği küfür kalmadı Suudi Arabistan yetkililerine değil mi? Şimdi ne oldu Cemal Kaşıkçı dosyasını Suudi Arabistan’a verdi ardından Suudi Arabistan’la milyar dolarlık kredi anlaşması yaptı. Bu ülkenin haysiyetini sattılar, bu ülkedeki yargıyı ayaklar altına aldılar. Biz adalete sığınmayacaksak yargıya güvenmeyeceksek nereye güveneceğiz arkadaşlar ya!

Gencimiz bir tweet atsın ardından gözaltına alınıyor! Bir kişi bir konuda bir beyanat veriyor ardından hemen tutuklanıyor! Tam bir Polis devleti oluşturdular hukuk devleti değil. Biz 5 yıl boyunca sizin bize verdiğiniz emaneti yerine getirmeye, onun hakkını vermeye çalıştık. Bu meclisin Allah’a şükür en çok çalışan vekillerinden birisi oldum. Türkiye’nin her yerinden meclisin en çok başvuru alan milletvekili oldum sizlerin güveniyle beni gönderdiğiniz mecliste sadece Kocaeli’nin milletvekili değil tüm Türkiye’nin bu toprakların her dini mezhebi etnik siyasi her grubunun milletvekili olduk ve zulme karşı elimizden gelen tüm gayretle uğraş verdik.

Zorla kaçırılmalar, kaybedilmeler, Kürt meselesindeki haksızlıklar, Alevilere yapılan etnik ayrımcılıklar, KHK ile zulmen ihraç edilen yüzbinlerce kişiye yapılan zulümler, cezaevlerindeki mahpuslara yapılan zulümler, bütün bunlar bizim gündemimizdeydi ve iktidar yetkililerinin yüzünü kızartacak derecede binlerce başvuru ile onların ensesinde boza pişirdik. Birçok mazlumun, masumun hakkını iade aldık Allah’a şükürler olsun, benim için ezilenlerin, mazlumların duasını almak yeter arkadaşlar. Biz bu işi sizlerin verdiği bu emaneti makam mevki, para için yapmadık Allah’a şükürler olsun. Biz bu işi hakkın yerini bulması ve zulme uğrayanların duasını almak için yaptık Allah’a şükürler olsun ve bu da karşılığını halkımızda buldu ama o zalimlerin nezdinde farklı bir karşılık oldu. Bu yaptıklarımızı hazmedemediler ve uyduruk bir yargı kararı ile vekilliğimizi düşürüp bizi cezaevine attılar. Bütün bunların karşısında boyun eğmedik, her boyun eğmediğim o anda halkımızı yanımızda bulduk. Biz boyun eğmedik halkımız boyun eğmedi sonuna kadar yanımızdaydılar.

Direne direne kazanacağız lafının pratiğini mecliste arkadaşlarımızla birlikte tüm Türkiye’ye hatta dünyaya gösterdik. Direne direne kazandık, uyduruk yargı kararlarıyla vekilliğimizi düşürüp yani sizin iradenizi gasp etmeye çalıştılar! Burada ki on binlerce Kocaeli’nin iradesini gasp etmeye çalıştılar! Biz Kocaeli’den 91 bin oy alarak Ankara’ya gittik ama 85 milyonun vekili oldum Allah’a şükür. Hiçbir ayrımcılık yapmadık herkes bize geldi ve elimizden geleni yaptık ama bunun karşılığı o zalimlerin nezdinde bizim vekilliğimizi böyle uyduruk metotlarla düşürmektir.”

Yorumlar