Siz TV

5 Ocak 2023

Anayasa teklifi ile ilgili görüşmeler gündem olacak! Anayasa 24 ve 41. maddelerine yönelik teklif var ve @Akparti ve @MHP_Bilgi ‘nin desteklediği bir teklif var! Medyada önemli bir yankı oluşturdu, bizi kiriminalize etmeye çalışan bir parti ziyareti oldu!

Partimiz @HDPgenelmerkezi bu konuda hazırlık yapıyor ve bir karar aşamasında. İstişare yürütüldü son olarak MYK’mız kararını bildirecek! Diğer partilerin farklı tavırları mevcut!

Zamanında bende başörtüsü yasağının bitirilmesi gerektiğini söyledim! İktidar fiili bir durum yarattı, eğitimde ve istihdamda serbestiyet geldi! @kilicdarogluk da yasa teklifi getirdikten sonra @Akparti ‘nin 2. hamlesi ile gündeme geldi!

Başörtüsü yasağına karşı mücadele etmiş biriyim! Kesinliğin oluşması gerekir! Türkiye başörtüsü meselesini artık konuşmamalı! Dini görüntü arz eden simgeleri çalışma hayatında kendisine engel teşkil etmemeli! Siyasi istismar konusu edilmemeli!

Çözüm süreci ile ilgili iktidarın herhangi bir düşüncesi yok! Partimiz @HDPgenelmerkezi ‘ne hasmane tavrı var! Çatışma kan gözyaşı politikası var! Çatışmaların bitmesine yönelik çözüm süreci veya anayasal değişiklik gündemlerinde yok!

Kürt vatandaşlarımız; ana dilinde konuşmak istiyor, vatandaşlık tanımında kendilerinin de ayrım görmeksizin bu şemsiyenin altında olmak istiyorlar ama iktidarın böyle bir görüşü yok!

Anayasal bir değişiklik olacaksa sadece başörtüsü, sadece Kürt meselesi, sadece Alevi meselesi alanlarında değil her alanda demokratik, özgürlükçü bir anayasa olması gerekiyor!

Her cinayet benim için yaşam hakkı ihlalidir! Biz siyaset alanındayız kan, gözyaşı alanında değiliz! Kesinlikle kabul edilmeyen hususlardır! Kim olursa olsun bir cinayet karşısında tavrımız bellidir!

Hasta mahpuslar, cezaevleri en dolu zamanlarını yaşıyor, en çok mahpus oranlarının olduğu yıllardayız! Sağlıksız ortamlara girenlerin sağlığı bozulur! Sağlıklı giren insanların sağlığı bozulduğu, hasta olarak cezaevine girenler hayatlarını kaybettiler!

Hasta mahpus sayıları ve ölümleri açısından Türkiye’de 1. durumdayız! Yıllardır bu konuda feryat ediyoruz, her geçen sene hasta mahpus ölümleri arttı! Bu ölümlerin çoğu iktidarı harekete geçirmedi çünkü bir kısmı siyasi Kürt mahpuslar, bir kısmı KHK’lılar!

Biz ihlalleri gündeme getirdiğimiz halde 3 maymunu oynadılar! 85 yaşında Vural Avar isimli mahkumun alzheimer hastası olması ve ölmesi üzerine bu konu gündeme geldi! Yeni bir konu değildi! @adalet_bakanlik (Zulümat Bakanlığı) @bybekirbozdag açıklama yaptı!

Yıllardır hasta mahpuslar vefat ediyor bir kişi ölüyor 2 haftada genelge çıkarılıyor demek ki umurunuzda değil @adalet_bakanlik ! @bybekirbozdag@ADLITIPKURUMU doktorlarını suçladı! Bu memurlar kimin memuru? Bu talimatları sen vermiyor musun?

@adalet_bakanlik ‘ın bu çıkardıkları genelge derde deva değil! Bir yasa çıkarılmalı! 5275 sayılı yasa tartışılmalı ve adli siyasi ayrımı yapılmadan çözümler bulunmalıydı! Hasta mahpuslar ile ilgili yasa değişikliklerine ihtiyacımız var! Anayasa ve hukukun çiğnendiği bir ortamda maalesef bu zulüm dolu ortamın ruhuna bir karardır! Tedbiren dava görülmeden banka hesabına bloke koyulması hukuken mümkün değil ama Anayasa’nın hukukun ayaklar altına alındı, siyasi bir karar! #GaspVar

Adil olmayan yargılamalarla insanlar cezaevlerine girdi! Aileleri büyük mağduriyet yaşanıyor, hasta olunca infaz erteleme vermeyen bir iktidar var! Mahpus yakınlarının uğradığı mağduriyette adli siyasi ayrımı yapan bir iktidar var karşımızda!

@adalet_bakanlik ‘ın genelge ile hasta mahpuslar ile ilgili bazı adımlar atıldı ama eksik! Zalimane anlayış var; mahpusun adli ve siyasiliği arasında ayrım yaparken mahpus yakınlarının hastalık durumunda eşlerinin veya çocuklarının bile ayrımı yapılıyor!

Annesi yanında olmayan kanser hastası Yusuf Kerim Sayın umurlarında değil! Böyle çok büyük dramlar bitmeli! Bu zulüm sistemi bitmeli @bybekirbozdag@adalet_bakanlik

Zulümat ( @adalet_bakanlik ) Bakanı @bybekirbozdag ‘a niye ayrım yapıyorsun dedim! Bir insanı cezaevine koyabilirsin ama infaz ederken ayrım yaparak insan hakları çiğneyemezsin! Adli mahpuslara 30 dk görüntülü görüşme veriyor, siyasi mahpuslara verilmiyor!

Mahpusun gönderdiği mektupta; Trabzon C.evi’nde mahpusların görüntülü görüşme taleplerine gözlem kurulu: “Teknik bakanlığın altyapı müsaade etmiyor.” dedi. @adalet_bakanlik ise “Gözlem kurulu isterse verir.” diyor! Hanginiz doğru hanginiz yalan söylüyor!

Türkiye ile Suriye komşu ülke ilişkileri kaçınılmaz! İlişkiler düzelsin ama Kürtlerin hakkı çiğnenmesin! Kürtlerin önemli talepleri oldu! Rojava’da yönetim kuruldu! Suriye’nin Kürtlerin talepleri doğrultusunda Kürt realitesini herkesin tanıması gerekiyor!

Yorumlar