2 Aralık 2022

Çağdaş Kocaeli – Sefa Gardiyanoğlu

4 kez ihalesi iptal edilen ve hala restore edileceği günü bekleyen Halkevi binası ile ilgili açıklamalarda bulunan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Kocaeli milletvekili olarak bu skandal ne zaman bitecek Kocaeli Valisi’ne soruyorum” dedi

İzmit’in en önemli sembollerinden biri olan, restore edilmek için 4 kez ihaleye çıkılan ve bir türlü sonuca ulaşılamayan tarihi Halkevi binası ile ilgili tartışmalar devam ederken, konuyla bir açıklama da HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan geldi. Yılan hikayesine dönen Halkevi süreci ile ilgili geçtiğimiz ay Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi dikkat çeken bir girişimde bulunmuş ve binanın Mimarlar Odası tarafından restore edilmesi ve restorasyon işlemi karşığında da Halkevi’nin odaya tahsis edilmesini talep etmişti. O günden bu yana konuyla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmazken restore işlemleri için yeni bir ihale tarihi de belirlenmedi.

“NE DOLAPLAR DÖNÜYOR?”

Bugün Halkevi binası önüne giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, binanın akıbeti ile ilgili Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a birtakım sorular yöneltti. “Halkevi binası yıkılma tehlikesi yaşayabilecek bir bina” diyen Gergerlioğlu, “Binanın yıkılıp yeniden yapılması tartışmalarıyla dolu ilimiz. 4 kez ihale yapıldı fakat ihalelerde başarı sağlanmadı. Herhangi bir işlem yapılmadı. Yenisi yapılsın tartışmaları var. Yıkılıp yerine yeşil alan yapılsın tartışmaları var. Kocaeli Valiliği’nin büyük bir beceriksizliği var. Biz bunu meclis gündemine de getirdik. Kocaeli Valisi de bu konuda duyarlı davranmıyor maalesef. Gereken işlemler neden yapılmıyor diye Kocaeli halkı adına soruyorum. Bu ihale meselesinde ne dolaplar dönüyor bunu da anlamak mümkün değil. Kocaeli milletvekili olarak bu skandal ne zaman bitecek Kocaeli Valisi’ne soruyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar