18 Şubat 2022

T4 Haber

HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu ve HDP Kocaeli İl – İlçe Eş başkanları işle birlikte Yıldızlar Yatırım Holding’in Haddehane yapacağı alanda bir basın açıklamasında bulundu.

Yaptığı basın açıklamasında “halkımızın sağlığını korumak için buradayız” diyen Gergerlioğlu, “50 Yıllık bir ömrü olan tesis için müthiş bir çevre kirliliğini göze alıyorlar. Kartepe ilçemiz Kocaeli’nin hava kirliliği açısından en bozulmamış bölgelerimizden bir tanesidir. Kartepe’yi de mi bir Dilovası yapmak istiyorsunuz? Havası suyu kirlenmiş bir başka ilçe gibi mi oluşturmaya çalışıyorsunuz. Burada yüz bini aşkın insan yaşıyor ve Kartepe’nin sağlığını korumak için ben Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İl ve İlçe yöneticilerimizle burada bu girişime karşı duruyoruz.

Bir adım atıldığını gördük

Yıldızlar Yatırım Holding kar peşinde koşabilir, Karlarına daha çok para ve kar katmak isteyebilir ama buna kesiklikle valilik tarafından izin verilmemeli. Biz burada biliyoruz ki Kartepe halkıda bu girişime şiddetle karşıdır. Muhtarlarımız ve tüm çevre halkımız ile görüşüyoruz. Herkes bu girişime karşı çıkıyor. Neden bu ısrar? Dün ÇED toplantısı yapılacaktı ve iptal edilmek zorunda kaldı. Çünkü bizler Ankara’da bu konuda önemli bir çaba sarf ettik. Çevre Bakanı Murat Kurum’a bir soru önergesi verdim. Meclis insan hakları inceleme komisyonuna, Kartepe ve Kocaeli halkının çevre kirliliği nedeni ile etkileneceği ile ilgili sorular sordum. Halkımızın tepkisi ile birlikte 17 Şubatta ki ÇED toplantısının iptal edildiğini, belki başka bir zamana ertelendi bilemiyoruz ama bir adım atıldığını gördük. Bu tesis konusunda tamamen niyetin bittiğine dair bir açıklama bekliyoruz. Kartepe halkının sağlığı ile oynanmasına tamamen karşıyız.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar