25 Ağustos 2020

BOLDMEDYA

Ömer Faruk Gergerlioğlu, sağlık durumu cezaevinde kötüleşen, ölüm orucundaki Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal hakkında, Gül’ün yanıtlaması için Meclis’e tek soruluk öneri sundu.
BOLD – Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal, gizli tanık beyanıyla örgüt üyeliği suçundan 2018 yılında tutuklanmıştı.
DHKP-C silahlı terör örgütüne üye oldukları gerekçesiyle, Ebru Timtik 13 yıl 6 ay, Aytaç Ünsal ise 10 yıl 6 ay hapse mahkum edildi. Ünsal ve Timtik adil yargılanma talebiyle aylardır ölüm orucunda bulunuyor.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu ölüm orucundaki Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’la ilgili, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlamsı istemiyle soru önergesi verdi.

GÜL’E TEK SORULUK ÖNERDİ

Timtik’in sağlığı hakkında bilgi veren Gergerlioğlu, yaptığı yazılı basın açıklamasında, ”Ne yazık ki özellikle Ebru Timtik için artık günler değil neredeyse saatleri sayıyoruz. Timtik’in tıbbı tablosu çok kötü. Sıvıyı damla damla alıyor. Başını ve bedenini taşıyamaz bir halde. Ağzındaki yaraları nedeniyle konuşamıyor, yutkunamıyor. Karnı da şişmiş durumda!” ifadelerini kullandı.
Gül’ün yanıtlaması için Meclis’e sunulan tek soruluk öneride Gergerlioğlu, ”Sessizliğinizin sebebi; Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal da ölsün mü istiyorsunuz?” diye sordu.

BELÇİKALI AVUKATLARDAN DESTEK

Dosyayı yakından takip eden yaklaşık 10 Belçikalı avukat, 2018 yılından bu yana cezaevinde bulunan Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik’e destek olmak amacıyla açlık grevine girdi. Eylemi organize edenler arasında Belçika’daki 8 bin avukatı temsil eden Avocats.be kurumu da bulunuyor.

Yorumlar