14 Temmuz 2020

KHK’lı Platformları Birliği

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medyada, Twitter’da paylaştığı belgeyi Savunma Bakanlığına sordu:

“Soykırım değil de nedir? “Ömer Bey, Hava Kuvvetlerinden 2019 Ekim ayında ihraç oldum, suçum “babamın oğlu olmak” M.Ö 16 yy’da Hitilerde aileden biri cezalandırılırken diğer bireyler de cezalandırılıyordu. 21.yy Türkiye’de de aynı şey oluyor. Soykırım değil de nedir? @tcsavunma

İşte Gergerlioğlu’nun paylaştığı o belge,

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş, Yavuz Çetin’in ordudan atılmasına sebep babasının rütbelerinin alınmış olması gösterildi. Yavuz Çetin’e tebliğ edilen ihraç yazısında, hakkında edinilen bilgi olarak, kendisi gibi astsubay olan babası Erdal Çetin’in rütbesinin bakanlık kararıyla geri alındığı ifadeleri yer alıyor.

“Babanı da Sevmezdik Süt Oğlan”

Gergerlioğlu’nun paylaşımından sonra ulaştığımız TSK’dan ihraç edilen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Çetin, şunları söyledi:

Belgede görüldüğü üzere hakkımda herhangi başka bir suçlama yer almıyor.  Belgedeki ifadeler ise M.Ö 16 yy’da Hitilerde yapılan cezanlandırma sistemini hatırlatıyor. Çetin, ”İhraç edilme sebebi için. Başka bir şey bulup da atsalar bu kadar gülünç olmazdı belki… Bu belge, bana büyük komedyen, rahmetlik Kemal Sunal’ın o meşhur repliğini hatırlattı: “Babanı da sevmezdik süt oğlan” ifadelerini kullandı.

İhraç Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Çetin

Savunmadan Kesitler

Çetin’in göreve iade olmak için başvurduğu İdare mahkemesi savunmasından bazı bölümler ise şöyle,

Okunmayacağını ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı sistemindeki geleceğime bir faydası olmayacağını bilmekle beraber sırf şahsi dosyamda kalması ve tarihe altın harflerle kazımak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu şanlı tarihine nasıl bir kara leke sürülmekte olduğunu, gözler önüne sermek için bu savunmayı yapacağım.

Halen Astsubay Kıdemli Çavuş rütbesinde bulunmaktayım. Bunları neden yazıyorum? Çünkü Astsubay Kıdemli Çavuş rütbesinde olduğum unutulmuş olmalı ki, tarafıma “Babam Hv.Per.Asb.Kd.Bçvş. Erdal ÇETİN’in Milli Savunma Bakanlığı tarafından rütbesinin alınması” gerekçe gösterilerek savunma yapmam isteniyor…

…Sunulan tek gerekçe, rütbesi alınan personelin babam olmasıdır. TSK’ya babam astsubay olduğu için mi aldınız da, babam ihraç olduğu için atmaya çalışıyorsunuz?

Çetin, savunmasının devamında “Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin kardeşinin ihraç olduğunu ama onun bakan olabildiğini. Yine 15 Temmuz’dan dolayı 141 kez ağırlaştırılmış müebbet almasına rağmen kardeşinin Lahey Büyükelçisi olan Şaban Dişli’ye atıfta bulunarak;

Kanun çok açık, “Ceza sorumluluğu şahsîdir. Kimse başkasının fiilinden dolayı sorumlu tutulamaz” hükmü neden siyasiler için geçerli de benim için geçersiz”dedi.

Yorumlar