22 Temmuz 2020

Sakarya Detay Haber

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sakarya’nın Arifiye ilçesinde partililerle biraraya geldi. Partisinin ilçe binasında vatandaşlara hitap eden Gergerlioğlu, İnsan Hakları ve Hukuk konusunda konuşma yaptı. HDPli vekil “İlk ve En Büyük Irkçı; Şeytandır” ifadesini kullandı. Gergerlioğlu, şunları söyledi:

“FAŞİZANLIĞA VE ZORBALIĞA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”

“Türkiye en büyük fırsatı kaçırmış durumda. Bu toplum yüzyıllardır beraber yaşıyor. Biz sonuna kadar barış ve insan hakları diyeceğiz. Bu topraklar hepimizin.. Hiçbir faşizanlığa ve zorbalığa geçit vermeyeceğiz. Son derece güçlüyüz. Baskıları birlikte aşacağız. 

“KENDİ KABUĞUMUZA ÇEKİLMEYECEĞİZ”

Milletvekilleri cezaevlerinde.. Gözaltı, tutuklama, mahkumiyetler, hukuk dışı işler devam ediyor. Biz en başta Türkiye toplumuna hitap etmek için bir hareket başlattık. Baskılara rağmen geri adım atmadık. Hakkariden Ankara’ya, Edirne’den Ankara’ya uzandık. Selahattin Demirtaş için sembolik yürüyüş gerçekleştirdik. Topluma mesaj verdik, kendi kabuğumuza çekilmeyeceğiz. 1 Eylül’e kadar devam edecek etkinliklerimizle geri adım atmadığımızı yine göstereceğiz. Herkesle de işbirliğine hazırız. Ayrım yapmıyoruz. Etnik ve dini farklılıklara karşı Türkiye partisi olmaya çalışıyoruz 

“EN BÜYÜK IRKÇI; ŞEYTANDIR”

Faşizim ve ırkçılık arıyor. Bu insani bir gidişat değil. Irkçılığı yapan ilk kişi kimdir? Şeytandır… Çünkü Allahu Tealaya “ben daha üstünüm” demişti… Kendisinin üstün olduğunu söylemeye çalışıyordu. Irkçılığın arkasına saklanırsanız bu bir şeytanidir.. İşin temelinde bu vardır. Mesele çok derindir. Hak ihlallerinin en büyük nedeni de buna dayanır.

Gerçek dindarlar net duruş sergilemeli. Dine karşı haksızlıklara karşı gelmelidir. 

“OHAL İLE DEMOKRASİNİN İNCE BELİNE BALTA VURULDU”

15 Temmuz darbe girişiminden sonra OHAL ilan edildi. Demokrasinin ince beline ağır balta vuruldu. Binlerce kişi sorgusuz sualsiz ihraç edildi. TV ler kapatıldı. Anayasa ayaklar altına alındı. Yargı bağımsızlıktan uzaklaştı. Yargı iktidarın boyunduruğuna girdi. Yargı siyasi kararlarla insan hayatını kararttı. Hepimiz birbirimizin hakkına sahip çıkmak zorundayız

Yorumlar