17 Nisan 2023

Son Kale Kocaeli

Bugün gazetemizde 14 Mayıs seçimlerinin iddialı partilerinden Yeşil Sol Parti’nin ilimiz listesinin ilk iki sırasında yer alan isimleri misafir ettik

Yeşil Sol Parti, kendi adı ve amblemiyle ilk kez seçime giriyor. Ama yeni bir parti değil. Hatta, HDP’den önce kurulmuş, HDP’nin başına gelebilecek bir kapatma olayına karşı yedekte tutulmuş. 14 Mayıs seçimleri öncesinde HDP hakkında kapatma kararı çıkması kuvvetle muhtemel. Bu nedenle, HDP adayları bu seçime Yeşil Sol Parti adı ve amblemiyle giriyorlar.

İKİNCİ SIRADA KADIN AVUKAT

Yeşil Sol Parti’nin Kocaeli listesinin birinci sırasında halen Kocaeli Milletvekili olan Dr.Ömer Faruk Gergerlioğlu bulunuyor. Gergerlioğlu, ilimizdeki oy potansiyelini dikkate alarak yeniden seçilmesine garanti gözüyle bakıyor. Sol partiler arasında beklenen ittifak sağlanamadı. Ama ilimizde TİP, EMEP gibi partiler liste çıkartmadılar.

Bunlar da Kocaeli’de Yeşil Sol Parti’yi destekliyorlar ve Gergerlioğlu iyi çalışmaları halinde Kocaeli’den ikinci milletvekillerini de çıkartabileceklerini söylüyor. Gergerlioğlu, “Benim milletvekili seçildiğim seçim öncesinde anketlerde yüzde 6 oyumuz gözüküyordu. Şimdi, anketlerde 9.5’u görüyoruz. Bunu biraz daha yükseltebilirsek, ikinci vekili de çıkartabiliriz” dedi.

Yeşil sol Parti’nin Kocaeli listesi 2. sırasında 1980 Dersim doğumlu, İstanbul Barosu’na bağlı Avukat Eylem Arzu Kayaoğlu bulunuyor. Eylem Hanım da Dr. Gergerlioğlu ile birlikte yoğun bir çalışma içinde.

2 MAYIS’TA BÜYÜK MİTİNG VAR

Bilindiği gibi, HDP hakkında kapatma davası Anayasa Mahkemesi’nde devam ediyor. Ancak bu arada Anayasa Mahkemesi, daha önce HDP hesaplarına koyduğu blokeyi kaldırdı. Milletvekili adaylarıyla birlikte ziyarete gelen HDP yöneticilerine, “Hazineden payınıza düşen parayı alabildiniz mi?” diye sordum.

 Şu yanıtı verdiler:

“Bize paramızı vermediler. Ama bizim payımıza düşen paradan, ülke genelindeki örgüt binalarımızın nisan ayı sonuna kadar olan kiralarını ödediler. Örgütlerimizin elektrik, gaz faturalarını ödediler. Birileri kalkmış, HDP’ye hazine yardımı verildi., bu paralan Kandil’e gitti falan diyor. Bize hakkımız olan parayı vermediler. Ama en azından örgüt binalarımızın giderleri karşılanıyor.”

Yeşil Sol parti, HDP seçmenine yeni partinin ismini ve amblemini öğretmeye çalışıyor. 1. sıra adayı, Milletvekili Dr.Gergerlioğlu, “Bu konuda çok çalışmamız gerekiyor. Partililerimize özellikle yaşlı partililerimize Yeşil Sol Parti’yi öğretmeye çalışıyoruz.  Cumhurbaşkanlığı seçiminde bizim seçmeniz fire vermeden Kılıçdaroğlu’na oyunu kullanacak. Milletvekili seçiminde de yanlışlık yapmadan partimize oyunu vermesi için çalışıyoruz. Yeşil Sol Parti’nin amblemini de HDP amblemine çok benzeyen şekilde yaptık.”

14 Mayıs seçimlerine iddialı hazırlanan Yeşil Sol Parti, 2 Mayıs Cuma günü İzmit’te büyük bir miting planlıyor. Bu mitinge Pelvin Buldan, Ercüment Akdeniz, Cengiz Çiçek gibi önemli isimler de katılacak.

1. sıra adayı Dr.Ömer Faruk Gergerlioğlu ve 2. sıra adayı Av. Eylem Arzu Kayaoğlu, yerel ve ulusal medyada gereken yeri alamıyor olmalarına rağmen, 14 Mayıs seçimlerinde Kocaeli’den milletvekili seçileceklerine inanıyorlar ve bu hedefe ulaşabilmek için ellerinden gelen bütün gayreti göstereceklerini söylüyorlar.

Yorumlar