6 Mayıs 2022

+ Gerçek TV

@artigercek ‘te Gerçekperest Programında @roziyksl ’in ile Partimiz @HDPgenelmerkezi ’ne Yapılan Saldırılar ve Provokasyonlar Hakkında Konuşuyorum!

Siyaset maalesef gittikçe çirkinleşiyor, marjinalleştiriliyor, kutuplaştırılıyor ve maalesef ki buradan bir rant elde edilmeye çalışılıyor! Siyaset arapça bir kelime sorunları çözme sanatıdır anlamı! Karşılıklı küfürleşen iki kişi gündemde!

Popülist politikalar insanların kavgalardan hoşlanması konusunda oy rantı peşinde koşan iki siyasetçi var! Türkiye’de mülteci meselesinden önce siyasette kullanılan çirkin dil ve sokak ağzı üzerine konuşmak lazım! Siyasetçiler milletin temsilcisidir!

Hakaret, küfür, tehdit dolu uslüpla siyaset yapmaya çalışıyor! İki siyasetçi bana da hakaret etti! Kendileri ile ben hukuk önünde mücadele ediyorum! Biz kendilerine hakaret üslubuyla cevap vermedik biz hukuk önünde hareket ettik!

Suriyeliler meselesinin sorumlusu iktidar! Hesapsız iş yaparak Suriyelilerin ülkeye gelmesini sağladılar! Savaş 10 yıldır sürüyor ve tam bitmiş değil! Bu insanlar iktidar yetkililerinin “Cuma namazını Emevi Camii’nde kılacağız.” sloganıyla geldiler!

İktidar kendi hatalarının bedelini ödemek zorunda kaldığı için ensar, muhacir politikasıyla işi yürütmeye çalıştı! Dev bir kitle oluştu, 5 milyona yakın kitle var! Siyasi rant olarak değerlendirilmeye başlandı!

Yaklaşık 2 yıl önce mültecileri sınıra sürme politikasının şahidi olduk! Onbinlerce mülteci Pazarkule Sınır Kapısı’nda çoğu hayatını kaybedip yaralandı! Ensar, muhacir diyenlerin Suriyelileri nasıl kullandığının canlı şahidiyim!

İktidarın ne kadar acımasızca mülteci konusunu siyasi ranta çevirdiğini gördük! Hesapsız yaptığı bir eylemdir bu! Politikalar oluşturulmadı! Ensar, muhacir, “Salarım bak Ey Avrupa.” söylemleri, çadır kentler, mahallelerde yoğun şekilde yaşatıldılar!

Geçtiğimiz gün Urfa’daydım, halkın büyük kesiminde Suriyelilere yönelik tepki var! Sahada bunu gördük, bu bir realite! Herkes Suriyelilere nefretle yaklaşıyor! Kimisi mezhebine, kimisi dini anlayışına, kimisi onların iktisadi durumlarına göre eleştiriyor!

Devlet aradan çekilmiş toplum ile Suriyeliler hesaplaşıyor anlayışı var! İktidar yetkilileri sorunlar çıktığında hamaset edebiyatıyla geçiştirdiler! AK Parti taraftarları da Suriyelilere karşı fakat Erdoğan göndermiyorsa çok seslerini çıkarmıyorlar!

Suriyeliler haddinden fazla bazı illerimize yığılmış durumda. İnsanlar iyi niyetle baksada yoğunluk tepkiye neden oluyor! Urfa’da, Kilis’te çok yoğun Suriyeli yığılması var! Bu problemin çözülmesi gerekiyor! %85’inin geri dönmeye niyeti yok!

Suriyelilerin ülkedeki sorunları bittikten sonra ülkerine dönsünler! Kimse bunun karşısında durmaz ama büyük oranda dönmeyi düşünmüyorlar! Toplumda %90 oranlarında göçmenlere karşı nefret oluşmuş durumda, “Torbalara doldurup göndereceğiz.” söylemleri var!

Biz @Gocidaresi ‘ni aradığımızda telefonlara çıkmıyorlar! Ümit Özdağ’ın söyleminden sonra Tayyip Erdoğan göndereceğiz dedi! Usulünce geri gönderme mekanizmaları oluşturulabilir! Çalışmaları yapması gereken iktidardır! Ben mi yapacağım bu çalışmaları?

Yetkili makamlardan adalet bulamayınca milletin temsilcisi olarak insanlar bize ulaşıyorlar! Yürütme makamında adalet yerine yalan açıklamalar var! Her kesimden ihlal başvuruları alıyorum ve herkesin derdini gündem etmeye çalışıyorum!

İşçiler, memurlar, emekliler, esnaftan, her kesimden başvuru alıyoruz! En ağır mağduriyeti yaşayanlar cezaevinde kalanlar! Adaletsizliği en çok hissettiğiniz yer cezaevleridir! En çok özgürlüğünüz elinizden aldınığında adaletsizliği hissedersiniz!

Bu yıl içinde 37 yeni cezaevi planı var. 383 cezaevi var şu anda 400’lü rakamlara çıkarılıyor, 2023 yılında 500 bin kapasiteli cezaevi yapma planları var! Hastanelerden daha çok cezaevi inşaatları yükseliyor!

Devlet ve uyuşturucu ilişkisi iddialarını @sedat_peker gündeme getirdi! 3-5 torbanın ülkeye girmesi meselesi değil! Resmi yetkililerin hakim olduğu trafikten geçiyor bu uyuşturucu trafiği! Adli suçlarda artış var! Siyasi suçlular da her geçen gün artıyor!

Cezaevlerinde kadınların, hamile kadınların, çocuklu kadınların sayısı gittikçe artıyor! Düşüncesinden dolayı, adil olmayan yargılamalardan dolayı cezaevine giren çok insan var! Adalet bulamışken Yargıtay’da hükümlerin onanmasıyla sayı artıyor!

Cezaevlerinde sağlık sorunları ortaya çıkıyor! Hasta giren daha da hastalanıyor, kanser vakalarında çok ciddi artış var! Haklarının kısıtlanması açısından mahpusların hakları yeniyor! Haklarını talep eden mahpusların diğer hakları da ellerinden alınıyor!

İnfaz hakimlikleri, ağır ceza hakimlikleri idarenin istediği şekilde kararlar veriyor! Mahpusların itirazları reddediliyor! Mahpuslar ikinci kez cezalandırılıyor cezaevi gözlem kurulları tarafından! Beyin yıkama düşüncesi var!

Denetimli serbestlikler verilmiyor! 5-6 yıldır cezaevindesiniz, eşiniz, çocuklarınız sizi bekliyor ve denetimli serbestlikle tahliye olacağınız gün denetimli serbestlik verilmiyor ve tahliye edilmiyorsunuz. Üstüne koşullu salıverilme de verilmiyor!

İnsanların temyiz hakkı vardır fakat denetimli serbestliklerin verilmemesinden dolayı insanlar Yargıtay kararından vazgeçiyor! İnsanlar Yargıtay hakkından vazgeçip denetimli serbestlikle tahliye olmak istiyorlar!

Türkiye’de insan hakları sorunlarını devlet ve iktidarlar oluşturuyor! Bir devlet millete hizmet etsin diye oluşur ama devlet anlayışı millete göre demokrasi anlayışı yerine dikte anlayışı oluşturulursa insanlar itiraz etmeye başlar!

İnsanlar niye cezaevine girmek istesin? Bir insanın elinden hakkı, hukuku alınırsa işinden atılır, cezaevine atılır, işkenceye, darpa uğrar! Kürt meselesi ülkenin en büyük sorunlarından bir tanesi! Ülkede büyük bir kutuplaşma ortamı oluşuyor!

Kürt kimliğinin yok edilmek istendiğini gördük! Kürtçenin konuşulması istenmeyen dil olduğunu gördük ve sonucunda dev bir toplumsal sorun çıktı! Meseleyi demokratik alanda çözelim diyen partimiz @HDPgenelmerkezi konuyu sahiplendiğinden baskı altında!

Kürt halkı sorunlarını çözsün diye @HDPgenelmerkezi ‘ne oy veriyorlar, devlet anlayışı @HDPgenelmerkezi ‘ni etkisiz hale getirmeye çalışıyor! Seçilen başkanlarımız kayyımlar eliyle görevleri gasp ediliyor! Leyla Güven vekilimiz gibi vekilliği engelleniyor!

Çatışmalar devam ediyorsa mesele çözülmediği içindir. Mesele insan hakları ile çözülür! Bütçenin en önemli kalemi silah! @HDPgenelmerkezi ‘ne baskılar artıyor! @AYMBASKANLIGI önünde kapatma davası var! Üyelerimize yönelik gözaltı tutuklamalar devam ediyor!

Kumpas davası açılıyor! Dün @HDPgenelmerkezi ‘ne saldırı girişimi yapıldı! Kürt meselesi dev bir mesele! Bu meselenin kökenine inerek halletmek lazım! Biz çocuklar ölmesin analar ağlamasın dediğimiz için çok cezalar aldık!

İşimizden, vekilliğimizden atıldık, cezalara çarptırıldık analar ağlamasın dediğimiz için! Biz söylediğimizde ceza görüyoruz başkası söyleyince partimizin @HDPgenelmerkezi önüne çelenk bırakmaları sağlanıyor! O çelenki polisler bekliyor! @EmniyetAnkara

Provokasyonu sahiplenen polisti! Siyah çelenkin başında bekleyen polislerdi! “Niye bekliyorsunuz? Eve gidin. Mesele bitsin.” dedik. “Üyeler gitsin.” dediler! Parti içindeki üyelerimizin çıkmasını istediler! Sana ne bizim üyelerimizden? @EmniyetAnkara

Açık cezaevlerinde mahpuslar izinliydi 31 Mayıs 2022’ye kadar izinler uzatılmıştı, mahpuslar 2 yılda kendilerine hayat kurdular ve hayata kazanılmış insanlardı! Covid izinlerinin uzatılmayacağı söyleniyor! GeriÇağırmak YuvaYıkmaktır @Mhalukcavusoglu !

İzinler sürdürülebilir! İktidarı tavır geliştirmeye davet ediyorum! İnsanları cezaevine doldurmak büyük toplumsal sorunlar olacak! Onbinlerce kişinin cezaevine atılması sorunlar oluşturacak! @adalet_bakanlik GeriÇağırmak YuvaYıkmaktır @Mhalukcavusoglu !

Devlet yetkilileri yalan atıyorlar! Biz kötü muamele işkenceleri belgeliyoruz yalan açıklama yapıyorlar! Açık cezaevi izinlerinin uzatılması gerekiyor! Birçok ailenin ocağına ateş düştü @ctekurumsal ! GeriÇağırmak YuvaYıkmaktır @Mhalukcavusoglu !

Yorumlar