20.09.2023

Kronos Haber

Yeşil Sol Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Tacikistan’dan kaçırılarak Türkiye’ye götürülen iş insanı Koray Vural için Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor’a seslenerek, “Güvenlik yetkilileri Koray Vural için açıklama yapmamakta ısrarlı. İşkence ihtimali var!” diye yazdı.

Tacikistan’da Gülen cemaatine ait okullarda daha önce yöneticilik yaptığı gerekçesiyle Koray Vural’ın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından kaçırılarak Türkiye’ye götürülmesinin yankıları sürüyor.

Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, dün yaptığı açıklama ile Türkiye’deki terör tanımının genişliğini eleştiren Avrupa Birliği Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor‘a seslenerek, kaçırılan iş insanının işkence uğrayabileceği uyarısında bulundu.

Gergerlioğlu, X platformundaki paylaşımında, “Sn @NachoSAmor ‘AKP’nin ve hükümetin bir bölümünün söylemlerine bakarsak, ülkenizin yarısını teröristler oluşturuyor’ dediğiniz günlerde bir TC vatandaşı daha zorla kaçırılarak kaybedildi! Güvenlik yetkilileri Koray Vural için açıklama yapmamakta ısrarlı. İşkence ihtimali var!” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

Uzun yıllardır Tacikistan’da yaşayan işadamı Koray Vural’ın dün sabah 9.30 sularında Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’deki restoranı Özyurt Restorant’ın önünde arabasından inerken kaçırıldığı öğrenildi.

Yorumlar